Patronat i equip

En 1994, ja fa 30 anys, un grup de professionals de l'àmbit de la justícia, atrevits aventurers de la il·lusió, ens ajuntem al voltant d'un propòsit comú: la certesa que era possible, políticament rendible, socialment exigible i èticament imprescindible apostar per una justícia diferent, compromesa, accessible i propera.

Avui seguim treballant per combatre qualsevol tipus d'injustícia, després d'haver incorporat a la nostra organització professionals altament qualificats de la Universitat, l'empresa, les associacions de Consumidors i Usuaris i la societat civil

Som una organització sense ànim de lucre, independent i aconfessional, que treballa per la promoció i defensa dels drets humans, tant a Espanya com als països més desafavorits d'Àsia, Àfrica i Amèrica Llatina.

La nostra funció essencial consisteix en denunciar la injustícia i defensar oportunitats per al restabliment de drets i creació d'instruments que facin possible una societat més justa

Ens agrada recordar el nostre lema, que es concreta que “volem la pau i treballem per la justícia” i aquest compromís irrenunciable se sustenta en quatre elements essencials:

  • La convicció raonada dels drets que defensem;
  • La coherència des de lètica als valors elegits;
  • La seva concreció pràctica, que ajudi a millorar la vida de les persones
  • El compromís amb les persones i les comunitats amb què ens aliem i compartim aspiracions i propostes
José Mª Tomás i Tío, President de Fundació per la Justícia

PATRONAT

José Mª Tomás i Tio

President

CV

Magistrat, amb destinacions a Eivissa, Sant Sebastià, Elx i València (1977-1990)
Degà dels Jutges de València (1990-1998)
President Secció Segona Audiència Provincial (2000-2020)
Encarregat Registre Civil (2020-2021)
Membre de GEMME (Grup de Magistrats Experts en Mediació)
Professor de Dret penal a la Universitat de València (1985-1990)
Director de l'Escola de Pràctica Jurídica de l'ICAV (1999-2008)
President del Tribunal Internacional per a l'aplicació de la Justícia Restaurativa a El Salvador (des del 2009)

Ana María Fuertes

Ana Mª Fuertes

Directora

CV

Ana María Fuertes Eugenio
Catedràtica d'Economia Aplicada, ha estat degana de la Facultat de CC Jurídiques i Econòmiques i Vicerectora de Relacions Internacionals i Cooperació de l'UJI. Ha estat directora del Màster en Gestió i Promoció del Desenvolupament Local i del Màster en Cooperació al Desenvolupament. Ha gestionat com a investigadora principal deu Programes de Cooperació Internacional de l'AECI i de la GV. És directora de FxJ des del 2018.

Maria José Marco

Vicepresidenta

CV

• Advocada
• Membre del CMICAV
• Trajectòria professional lligada als àmbits de l'economia social, l'emprenedoria i la igualtat d'oportunitats
• Responsable del departament jurídic
• Responsable de formació i ocupació (IVD)
• Directora de programes europeus
• Membre de la xarxa europea “Femmes vers l´Emploi”

Mónica Escamilla Condés

Secretària

CV
Advocada

Salvador Alborch Domínguez

Vicesecretari

CV

Notari ciutat de València

Ana Isabel Mòner

 

CV

Advocada AVACU

Rafael Fernández-Delgado Cerdá

 

CV

Pediatre. Cap de Secció d'Oncohematologia Pediàtrica. Hospital Clínic Universitari de València. Professor titular de Pediatria de la Universitat de València.

Clara Arnal

Fundadora i directora de Junts per la Vida

 

CV

Graduada en Psicologia i diplomada en Magisteri, actualment presidenta de la fundació Junts per la Vida i membre d'altres associacions i entitats culturals i de cooperació al desenvolupament, ha ocupat llocs de responsabilitat a l'empresa privada, a la Creu Roja Espanyola i al Club Unesco Heritage. Els darrers 15 anys els ha dedicat a liderar projectes de Voluntariat, Cooperació al Desenvolupament i Responsabilitat Social Corporativa, tant a Espanya com a l'estranger.

Luis Miguel Romero 

 

CV

Advocat. Degà Col·legi Advocats València; President Consell Valencià Col·legis d'Advocats; Vicepresident Consell General Advocacia Espanyola; President Federació Col·legis d'Advocats d'Europa i Nord d'Africa; Conseller Mutualitat Advocacia; President i President Honorari Perpetu Unió de Col·legis Professionals de la Comunitat Valenciana i de València; President Real Acadèmia Valenciana de Jurisprudència i Legislació; Acadèmic corresponent de les de Granada, Barcelona, Còrdova (Argentina) i Mèxic; membre del Secretariat de la Unió Iberoamericana de Col·legis d'Advocats; Consell de Presidència de la Unió Internacional de l'Advocacia. Consul Honorari d'Ucraïna a la Comunitat Valenciana. Distincions principals: Gran Creu al Mèrit de l'Advocacia Espanyola; Gran Creu al Mèrit de l'Advocacia València; Creu distingida de 1a de l'Ordre de Sant Raimundo de Peñafort; Botó d'Or de la Mutualitat de l'Advocacia; Creu d'Honor de l'Ordre i San Miguel (Ucraïna); Medalla d'Honor de la Universitat Nacional Taras Sevchenko de Kíev.

Izabel Rigo

Doctora en Dret per la Universitat de Salamanca

 

 

CV

Doctora en Dret per la Universitat de Salamanca, les seves principals línies de recerca se centren en el dret internacional, el dret ambiental i el dret de les energies. Compte amb una àmplia experiència en gestió de projectes i direcció d'equips. Ha impartit classes, cursos, conferències i seminaris a entitats d'Europa i Amèrica, i té publicats llibres, capítols de llibres i articles científics a revistes d'impacte. La seva tesi doctoral, sobre l'efecte extraterritorial de la política europea d'energies renovables sobre la indústria brasilera d'etanol, ha estat qualificada amb excel·lent cum laude.

Martina Menguzzato Boulard

Doctora en Ciències Econòmiques i Empresarials i Catedràtica de la Universitat de València.

 

CV

Ha estat Directora del Programa de Doctorat “Direcció d'Empreses” de la Universitat de València (1993-2009); Directora del departament de Direcció d'Empreses de la Universitat de València (1986-1990 i 1996-2000); Presidenta de l'Associació Científica d'Economia i Direcció d'Empreses (2008-2010) de la qual actualment és membre del Consell d'honor; Directora o co-directora de diversos màsters de la Universitat de València: “International Excutive MBA” organitzat conjuntament amb Anglia University, i patrocinat per Ford (1998-2006); “Màster de Gestió de Centres Comercials” (1999-2001); "Màster en Direcció de l´Empresa Familiar" organitzat en col·laboració amb la Cambra de Comerç de València, i IVEFA (2000 – 2003); MBA.Direcció i gestió d'Empreses organitzat en col·laboració amb la Cambra de Comerç de València (2003 – 2009); Coeditora de la revista científica M@n@gement. An Internacional Research Review of Management. (2005-2008); Autora i coautora de diversos llibres, entre els quals cal destacar Menguzzato.M i Renau. JJ (1991, 1992, 1995). "La direcció estratègica de l'empresa" Ed. ARIEL; i de nombrosos articles publicats a revistes científiques, nacionals i internacionals, i ponències presentades a congressos científics d'àmbit nacional i internacional, essencialment sobre temes de Direcció Estratègica, de Cooperació i Aliances, d'Internacionalització, d'Empreneurship; Membre del consell científic de l'AIMS (Association Internationale de Management Stratégique) (1995-2004); Directora de 12 tesis doctorals, 4 amb la menció de “Doctorat europeu” i 2 amb premi extraordinari de doctorat; Presidenta del jurat del Premi de Recerca Juan Jose Renau de la Fundació Universitària Vall d'Albaida, des de la seva creació el 1999 fins a l'actualitat.

Manuela Gómez 

Llicenciada en Ciències Econòmiques i Empresarials, Universitat de València.

 

 

CV

Program for Management Development, ESADE Business School; Màster en Direcció de Comerç Internacional, ESIC Business & Marketing School. Experta en relacions institucionals, internacionalització d'empreses i emprenedorisme, amb més de 20 anys d'experiència liderant projectes internacionals i assessorant empreses en el procés d'internacionalització. Experta en finançament europeu, especialista en lorganització de missions comercials. Llarga experiència en la coordinació dactivitats amb els mitjans de comunicació i en la direcció dequips multidisciplinaris orientats a la consecució dobjectius.

Actualment dirigeix l'Oficina de Projectes Europeus i Internacionals de la Fundació Universitat Jaumen I-Empresa (FUE-UJI) i és membre de l'Associació Networking Directives (NDCS). Ha estat directora del departament d'informació a l'empresa a l'àrea de comerç exterior de la Cambra de Comerç de Castelló i dels Startup Europe Awards promoguts per la Comissió Europea amb l'objectiu de reconèixer el treball de les Startups més innovadores d'Europa. Membre del grup de treball Capital Natural RVO.nl; ha participat al programa europeu per a la mobilitat d'experts en canvi climàtic, Pioneers d'EIT Climate-KIC. Té un nivell alt d'espanyol, anglès i romanès.

Alejandro Mañes Martínez

Llicenciat en Ciències Econòmiques i en Dret per la Universitat de València

 

CV

Cursos de Doctorat sobre: Les Hisendes Locals. El control de la Despesa Pública. Formes no Competitives del Mercat i Esquemes de Reproducció Simple i Ampliat. Problemes administratius de l'exportació espanyola.

Diploma Estudis Avançats. Economia Aplicada. Universitat de València.

Beca post-graduat Fundació Deyfor.

Curs anual sobre les Comunitats Europees, Escola Diplomàtica.

Seminari de formació europea, Col·legi d'Europa a Bruges.

Curs IESE sobre direcció d'empreses.

………….

Anys 1971 i 1972, despatx d'organització d'empreses, Antonio Ivars Moreno, València

Des del 1.972 fins al 1.984, Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Navegació de València. Des de 1974 com a Vicesecretari i Secretari Adjunt.

Secretari Tècnic en 1984 i 1985 de l'Institut de la Petita i Mitjana Indústria (Impiva) de la Generalitat Valenciana.

Director General de la Fira Mostrari Internacional de València des del 1.985 fins al 1.996.

Gerent Fundació General de la Universitat de València des del 1.997 fins al 2001, commemoració del V Centenari, Cinc Segles.

Des del 2001 conseller independent de diferents empreses privades. Vocal del Consell d'Administració de l'Autoritat Portuària de València des del 02.11.04 fins al 25.10.10 i del Consell Territorial de Mapfre des del 27. 04. 05 fins a la integració del Consell a nivell estatal a partir del 2014.

……….

Ha impartit cursos i ha participat en l'elaboració de diversos treballs de recerca sobre la Unió Europea i diferents sectors de l'economia valenciana.

Col·laborador habitual a diferents mitjans com El País CV, Llevant, El Butlletí d'Empreses, València plaça i Economia 3. Ha publicat diversos llibres sobre temes econòmics i socials. Membre de diverses organitzacions culturals i socials.

Regina Llacuna

Professora, advocada i periodista.

 

 

CV

Professora, advocada i periodista. Com a professora de la Universitat de València, imparteixo classes de
Institucions Jurídiques de la Unió Europea. Entre el 2015 i el 2016, vaig ser “Directora General de Relacions
amb la Unió Europea i l'Estat” i Delegada a Brussel·les per a la Generalitat Valenciana.

Antonio López-Pena Dublé.

Director Recursos Humans

 

CV

Llicenciat en Dret per la Universitat de València
Especialitat en Dret Laboral
EXPERIÈNCIA
Des de l'any 1970 he desenvolupat la meva vida professional a EL CORTE ANGLÉS, SA
Inicialment vaig ingressar a la seu de Madrid, des d'on em van traslladar a Barcelona i
posteriorment a València, a fi de col·laborar en la inauguració del Centre Comercial de
Pintor Sorolla, el 1971.
Des de llavors, vaig estar exercint la meva feina com a Cap de Personal de l'empresa, i
això va suposar que, el 1982 col·laborés, en qualitat de Cap de Personal, amb la inauguració de
Nou Centre.
Des del 1987 al 1998 em van nomenar Director Regional de Recursos Humans per a la
Comunitat Valenciana, temps durant el qual vaig dur a terme la dotació de personal per a la
inauguració del Centre Comercial d'Ademús (Hipercor), del Centre Comercial de la
Avinguda de França, així com del Centre Comercial que es va inaugurar a Castelló.
També durant aquest temps vaig dirigir la integració de Galeries Preats després de la seva adquisició
per El Corte Inglés així com també la de Mark & Spencer.
Posteriorment vaig ser nomenat com a Director General dels Centres Comercials de Pintor
Sorolla, 26 – Colon, 27 i Colon 1, amb una plantilla d'aproximadament 2000
col·laboradors.

Juan Rafael Alegre López

Juan Rafael Alegre López

Inspector de Treball.

 

 

CV

Juan Rafael Alegre López. Patró FXJ

Inspector de treball jubilat
responsable del programa AGROSOLIDARIS de formació i ocupació en agricultura ecològica de FXJ

Rebeca Lino

Rebeca Lli

Vicedegana de l'ICAV

 

 

CV

Advocada exercent des de febrer de l'any 2002 especialitzada en estrangeria i actualment Vicedegana de l'ICAV des de gener de 2023.

José Antonio Nuño de la Rosa Amors

Fiscal del TSJCV

 

CV

DADES PROFESSIONALS

  •  Va ingressar a la Carrera Fiscal el dia 17 de desembre de 1987.
  •  Amb data 9 de gener de 1988, va prendre possessió com a Advocat Fiscal a l'Audiència Provincial de Còrdova.
  •  Amb data 12 de febrer de 1990, va prendre possessió com a Advocat Fiscal al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.
  •  Per Reial Decret 1361/91 de 6 de setembre va ser promogut per SM El Rei Don Joan Carles I a la categoria de Fiscal, càrrec que des de llavors exerceix al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana i actualment a la fiscalia provincial de València.
  •  Ha format part de les seccions següents de la Fiscalia de València: Delictes econòmics, Estrangeria, Medi Ambient i ha estat coordinador de la Secció d'Incendis Forestals.
  • Actualment és Coordinador-Visador de la secció Penal de la fiscalia provincial de València.

 

Rebeca Lino

Antonio Paños

 

 

 

CV

Antonio Paños, és Economista amb més de 30 anys d'experiència al sector bancari i 12 més de consultoria centrada en temes financers i organitzatius.

Preocupat influir en el centímetre quadrat més proper per fer un món millor i intentant aportar valor en allò que s'hi implica.

Gemma Fajardo García

Gemma Fajardo García

 

 

CV

Doctora en Dret
Professora Titular de Dret Mercantil. Universitat de València
Investigadora del Centre Internacional de Recerca sobre Economia Pública, Social i Cooperativa (CIRIEC)

MEMBRES DEL PATRONAT

José María Tomás i Tío, Magistrat
Ana Isabel Mòner Romero, Advocada
Luis Miguel Romero Villafranca, Advocat
Alejandro Mañes Martínez, Economista i Advocat
Regina Laguna Micó, Periodista i Advocada
Juan Rafael Alegre López, Inspector de Treball
Mónica Escamilla Condés, Advocada
Salvador Alborch Domínguez, Notari
Ana María Fuertes Eugenio. Catedràtica d'economia aplicada
Manuela Gómez Villalonga, Economista
Clara Arnal Mifsut, Psicòloga
Martina Menguzzato Boulard, Catedràtica Direcció d'Empresa
Izabel Rigo Portocarrero, Professora Universitària de Dret Internacional
Rafael Fernández-Delgado Cerdá, Metge Pediatre
Antonio López-Pena Dublé, Director Recursos Humans
Rebeca Lino, Vicedegana de l'ICAV
María José Marco Rubio, Advocada
José Antonio Nuño de la Rosa Amores, Fiscal del TSJCV

Antonio Paños Picazo, Economista
Isabel Gemma Fajardo García, Doctora en Dret

 

COMISSIONS

Comissió de Govern
Presidenta: Ana María Fuertes Eugenio

Comissió de Projectes
Presidenta: Rafael Fernández-Delgado Cerdá

Comissió d'Igualtat
Presidenta: Ana Isabel Moner Romero

Comissió Econòmica
Presidenta: Martina Menguzzato Boulard

Comissió Jurídica
President: Salvador Alborch Domínguez

EQUIP TÈCNIC

Directora de Projectes i Gestió:
Aitana Gisbert

Tècnica de Projectes:
Rosana Gómez

Administració
Pilar Durán Cuellar

CONSELL CONSULTIU

Alejandro Mollá Descals, Catedràtic Màrqueting, Univ. València
Santiago Rincón Velázquez, Metge Forense
Aurelio Martínez Esteve, Catedràtic Economia Aplicada, Univ. València
Manuel Ferrer Beltrán, Doctor en Economia per la Facultat d'Economia de la Univ. València.
Jorge Cardona Llorens, Catedràtic Dº Internacional Públic, Univ. València
Manuela Carmena Castrillo, Magistrada
María Iborra Juan, Professora Titular Direcció Empreses
Adolfo Porcar Genoll, Advocat

PATRONS D'HONOR

Excm. Sr. D. Adolfo Suárez. Expressident del Govern espanyol.
I Premi Fundació per la Justícia-Fundació Bancaixa (1995)
Arquitecte de la transició pacífica espanyola

Tribunal de les Aigües de la Vega de València. Designat per la UNESCO Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.
II Premi Fundació per la Justícia-Fundació Bancaixa (1998)
Model medieval de justícia comunitària vigent

Associació de Víctimes del Terrorisme. Entitat declarada dUtilitat Pública.
III Premi Fundació per la Justícia-Fundació Bancaixa (2001)
Oferint perdó des del patiment

Associació Pro-Cerca de Nens i Nenes Desapareguts de El Salvador.
IV Premi Fundació per la Justícia-Fundació Bancaixa (2004)
A la recerca de la veritat i la justícia

Sr. D. Muhammad Yunus. Premi Nobel de la Pau 2006, Premi Príncep d'Astúries 1998.
V Premi Fundació per la Justícia-Fundació Bancaixa (2006)
El banquer dels pobres

Sra. Dª. Bogaletch Gebre. Premi de Desenvolupament d´Àfrica Rey Balduino 2013.
VI Premi Fundació per la Justícia-Fundació Bancaixa (2007)
Lluitadora contra la mutilació femenina

Pare Vicente Berenguer. En reconeixement als seus més de 40 anys de dedicació al desenvolupament educatiu a Moçambic.
VII Premi Fundació per la Justícia-Fundació Bancaixa (2008)
Formació igual per a tothom

Doctor D. Pedro Cavadas. Premi Universitat Internacional Valenciana.
VIII Premi Fundació per la Justícia-Fundació Bancaixa (2009)
Metge restaurador universal

Germanes de la Caritat de la Mare Teresa de Calcuta. Premi Universitat Internacional Valenciana.
IX Premi Fundació per la Justícia-Fundació Bancaixa (2010)
Pobres amb els més pobres

Servei Jesuïtes a Refugiats. Dedicada a l'ajuda de tots els que han estat apartats de casa seva pels conflictes, desastres humanitaris o violacions dels drets humans.
X Premi Fundació per la Justícia-Fundació Bancaixa (2011)
Els desplaçats i exclosos de la seva terra

Fundació MAIDES. Per la seva feina amb malalts mentals i de sida. 
XI Premi Fundació per la Justícia-Fundació Bancaixa (2012)
Prioritat pels disminuïts psíquics

Pare Richard Frechette. Fundador i Alma Mater de “Els nostres Petits Germans”
XII Premi Fundació per la Justícia-Fundació Bancaixa (2013)
Compromís vital des de la medicina i la fe

Doctor D. Julian Carlos Ríos Martín. Pel seu compromís personal en la defensa dels drets dels presos i la millora de les lleis penitenciàries
XIII Premi Fundació per la Justícia-Fundació Bancaixa (2014)
Advocat dels drets dels caps

Omar Islam Ali. Per la regeneració i l'impuls de la població de Lamu, petita illa de Kenya i el suport a l'educació de la comunitat d'aquesta regió.
XIV Premi Fundació per la Justícia-Fundació Bancaixa (2017)
Educant des de la música i el medi ambient al seu país

José Palazón Osma i María Teresa Echarte Mellado. Associació Pro Drets de la Infància. Per la seva trajectòria en la protecció dels drets dels migrants menors.
XV Premi Fundació per la Justícia-Fundació Bancaixa (2018)
Acolliment de menors a frontera

Pepe Mujica Cordano. Per la seva trajectòria vital de compromís personal institucional amb els drets humans i la justícia.
I Premi DDHH, atorgat per FxJ i el CVCA (2019)
Honestedat a la vida pública i privada