Condicions òptimes per garantir el dret a l'educació a Moçambic

Descripció

D'acord amb el PNUD, Moçambic té una taxa de pobresa del 54,7% i el 70% de la població viu a l'àrea rural. Moçambic és un dels països més empobrits del planeta ocupant pel seu IDH la posició 180 de 188 països (IDH 2015).

El pare Vicente Berenguer és de Teulada (Alacant) i la seva vida l'ha dedicada des del 1967 a Moçambic, en què fins i tot ha exercit càrrecs al Ministeri d'Educació. Actualment viu a Ressano García, una localitat fronterera amb Sud-àfrica on els joves moçambiquesos busquen un futur millor i des d'on són deportats diàriament.

El Pare Vicente ha tingut des de sempre com una de les seves metes garantir el dret a l'educació dels nens i nenes defensant la seva escolarització. Ha dotat d'escoles diverses àrees i d'aigua potable incansablement la població i en aquests moments continua fent-ho a través de la col·laboració d'institucions públiques i privades.

Objectius

L'objectiu general d'aquest projecte és:

  • optimitzar l'accés a l'educació inclusiva i de qualitat a través de la rehabilitació dels espais educatius per a la formació de llocs segurs, adequats i eficients;
  • i la generació d'oportunitats d'aprenentatge perquè, a més d'aconseguir la formació personal dels beneficiaris directes, es puguin veure reflectides al si de les seves famílies i de la seva comunitat.

El projecte està finançat per ICH SL