⚖️ MÀSTER A JUSTÍCIA Cada dijous a Radio 5 té lloc aquest programa, liderat per Manuela Carmena, en què s'aborda la realitat social des del dret. El programa inclou un concurs amb un premi setmanal per sorteig i una paròdia teatral sobre aspectes relacionats.

Al costat de Carmena, i l'advocada Ana Noguerol, Fundació per la Justícia forma part d'aquest col·loqui cada setmana a través de les aportacions del nostre president José Mª Tomás y Tío.

A l'últim programa abordem la qüestió dels:

TRIBUNALS INTERNACIONALS DE JUSTÍCIA

En aquest programa ens recorda la Carmena que la setmana passada vam tenir una notícia important. El Tribunal Internacional de la Haia (màxim tribunal creat per les Nacions Unides) va condemnar, sense cap pal·liatiu, l'acte d'agressió comès per Rússia contra Ucraïna. Ordenant suspendre IMMEDIATAMENT les seves operacions militars a Ucraïna, donant resposta positiva a les mesures cautelars que havia demanat Kíev .

Es va aprovar per 13 vots positius 2 negatius: el del jutge rus, curiosament el vicepresident del Tribunal Internacional de la Haia, i la jutge xinesa.

Una notícia que ens va omplir d?ESPERANÇA. Però els principals mitjans de comunicació afegien «no servirà per aturar la guerra». Això ens deixa perplexos. Si no val el tribunal pel que diu valer, per què val?

Rafael Altamira: «És imprescindible que hi hagi sempre un ambient intel·lectual i moral que pressioni els polítics perquè l?obra somiada compleixi els seus objectius».

Tot això i molt més a l'últim programa.

#PazparaUcraïna #Pazenelmón #JustíciaperUcraïna

Si t'ho vas perdre, pots tornar a escoltar-ho a la 🌐 web de RNE 5👇🏽