Ahir a la nit, es va celebrar a la Filmoteca de CulturArts IVAC (València), la gala de cloenda d'aquesta VI edició del Festival Internacional de Cinema i Drets Humans de València.

clausura-5

El President de la Fundació Per la Justícia, José María Tomás Tío, va lliurar a Ventura Durall el guardó d'aquesta VI edició del FIC-València, una simbòlica ocellet dissenyada per Manetes de plata. El premi, dotat amb 3.000 euros, ha estat per al seu documental “Els anys salvatges” que narra la dura vivència de 3 nens a la capital d'Etiòpia.

El curtmetratge guanyador de la secció “Un minut, un dret” ha recaigut al curtmetratge, “Pussy Riot” de Itziar Telletxea (alumna de l'escola Escola d'Art Superior i Disseny de València), que no va poder ser present a la gala de cloenda però va enviar un missatge d'agraïment i una petició perquè, entre tots, contribuíssim a difondre aquest treball sobre la censura .

La Menció Especial del Jurat ha estat per al documental marroquí “475: quan el matrimoni es converteix en càstig” de Nadir Bouhmouch. El Jurat ha volgut concedir una menció especial pel seu esforç i la seva feina a la feina feta pels interns del Centre Penitenciari de Picassent anomenat “No al racisme i al preconcepte d'idees”.

clausura-2

El FIC-València va voler incloure en aquesta clausura el curtmetratge valencià, “Un lloc millor” de Moisés Romera i Marisa Crespo que, per la seva durada no entrava a les bases d'aquesta edició, però que la direcció del Festival va estimar que pel seu interès mereixia la pena ser difós. Els dos directors i els actors protagonistes van rebre un obsequi pel seu meritori treball i resultat.

La gala va concloure amb la projecció del premiat documental “The act of Killing” de Joshua Oppenheimer i Christine Cynn.

clausura-1

El Jurat, presidit per Carles Bosch, ha estat compost per Alejandro Mañes, vicepresident UNESCO València, Giovanna Ribes, directora de Cinema, Abdelatif Hwidar, actor, Toni Navarro, director Festival Internacional de Cinema de Barcelona, Jose Antonio Hurtado, crític de Cinema i María Escalona Ponce, Coordinadora General d'Amnistia Internacional València.

Agraïm a tots els directors, membres del jurat i voluntaris que han col·laborat desinteressadament amb aquest Festival sense ànim de lucre, la finalitat del qual és sensibilitzar la població dels drets que posseeix i de les injustícies que se segueixen cometent.

Recordem que, malgrat la cloenda, les projeccions de nous curtmetratges d'animació i documentals, per motius de programació, es prolongaran a la Filmoteca fins dimecres que ve 5 de novembre.