2019 – Jurat

Jurat Secció Oficial Llargmetratge Documental

Presidenta – Silvia Munt

Nascuda a Barcelona, el 24 de març del 1957, Silvia Munt Quevedo va consagrar la seva infància al ball, disciplina artística en què es va iniciar als cinc anys. La seva vida va canviar quan Juanjo Puigcorbé la va contractar, amb 19 anys, per interpretar el follet Puck, en un muntatge de “El somni d'una nit d'estiu”, de William Shakespeare. Va descobrir que allò que realment li agradava era l'actuació. Va debutar també al cinema amb Puigcorbé a La orgía, de Francesc Bellmunt.

Es va fer popular amb la interpretació de la Colometa a La plaça del diamant, una dona que intentava tirar endavant en els anys de la Guerra Civil.

Des d'aquell moment hi compten prestigiosos realitzadors, com José Luis Cuerda(Pares i nones), Pedro Olea (Akelarre), Fernando Trueba (Sal grossa), Ventura Pons (El perquè de les coses). Dos papers de mare sobresurten a la seva filmografia, la de Secrets del cor, de Montxo Armendáriz, i la dona obsessionada a tenir un home, després d'haver donat llum a una nena, a Ales de papallona, prometedor debut de Juanma Bajo Ulloa. Per aquest darrer paper Silvia Munt va guanyar el Goya a la millor actriu, un dels tres que va rebre la pel·lícula.

A més, és una directora prolífica. La seva commovedora obra Lalia –sobre una nena sahrauí–, va guanyar el Goya al millor curt. Tot seguit ha rodat diversos telefilms per a la televisió autonòmica catalana i la cinta Pretextos, on també encarnava la protagonista, una directora teatral en crisi matrimonial. Interpretava el marit l'actor Ramón Madaula, que també és la seva parella a la vida real.

Nuria CastelloteNuria Castellote

Nuria Castellote és tècnica de programació de la Filmoteca de València i professora de cursos monogràfics sobre història del cinema a la Universitat Politècnica de València. Llicenciada en Comunicació Audiovisual per la Universitat de València, realitza part dels seus estudis a la Universitat Paris VIII-Sorbonne Nouvelle de París i un Màster en Subtitulació i Doblatge a la Universitat de Sevilla. Ha estat membre de l'equip tècnic del seminari El cinema europeu del segle XXI el 2004, i de les I Jornades Internacionals sobre l'Audiovisual Contemporani el 2007. És una de les autores del Diccionari del Cinema Iberoamericà (Espanya, Portugal i Amèrica) (Madrid, 2009).

Andrea Kuhn

Andrea Kuhn (*1971) started her career as academic and researcher in Theater and Media Studies department and the American Studies department in FAU and is alumna of DFG research training group “Cultural Hermeneutics: Reflections on Difference and Transdifference” University.

El 2007 s'ha acceptat el call per tal de fer full-time director del Nuremberg International Human Rights Film Festival where she has worked since. Kuhn servís a les chairs de les humanes rights Film Network en 2008 and 2009, an international association currently consisting of 42 human rights film festivals from around the world. És associat membre d'ANHAR: Network per a Arab Human Rights Films and serves on the board of Dox Box eV, association que emerge out of the DOX BOX International Film Festival in Syria and ha transformat in no-traditional support organization focusing en el strengthening i empowerment documentars filmmakers en l'Arab World while promoting values i principis de justícia, dignity, and human rights. Aquesta és actualment el lligam de la Associació de Bavarians Film Festivals, al membre de l'European Film Academy ia l'embarcació i el director de la secció “Festivalarbeit” at ver.di. freelancers and employees at film festivals.

Andrea Kuhn és també a la taula de Stiftung medico international, aid and human right organization which focuses on health as human right and won the Nobel Peace Prize in 1999 for their International Campaign to Ban Landmines.

Mariam Barouni

Mariam Barouni Barouni, responsable de relacions institucionals i portaveu del Centre cultural Islàmic de València, treballadora social a CEAR (Comissió Espanyola d'ajuda al refugiat), activista pels drets humans, contra els delictes d'odi i la islamofòbia.

No sé si això és suficient o necessites més detalls.

Carlos Garsán

Carlos Garsán (Torrent, 1990). Redactor en cap del diari culturplaza, el germà cultureta del diari Valencia Plaza. Abans va batallar a la redacció de Las Provincias com a periodista d'informació local i web. Graduat en Periodisme per la Universitat de València, va fer els seus primers passos en la comunicació a Context i el gabinet de premsa de la Cinémathèque royale de Belgique.

Jurat Oficial Secció Curtmetratges

Adriana Cabezas

 

Mar Ortega

Gallega i activista. Es va implicar als 90 en la lluita pels drets de les persones VIH, posteriorment amb el col·lectiu LGTBI+ tant a nivell local com estatal i actualment lluita per la defensa dels drets de les dones i les nenes.

Ha estat coordinadora general de lambda, i actualment compagina el seu treball com a educadora a Àmbit, amb el de tècnica d'igualtat, realitzant serveis de consultoria i formació en matèria d'igualtat de gènere en l'àmbit de la cultura, les ONG i l'administració .

La seva àmplia i diversa formació deixa veure com és ella, inquieta i tenaç, sempre amb ganes de saber una mica més i gaudint, a cada moment, dels projectes en què s'implica

Pau Romero

Pau Romero, Professor de Cicles Formatius de la família d'Imatge i So al Centre de Formació Juan Comenius. President de l'Associació Cultural Juan Comenius i coordinador del Festival de Curtmetratges CORTOCOMENIUS, amb 12 edicions, entre les quals també ha exercit de jurat a la VI edició. Co-director dels documentals «Cuba amb nosaltres» 2006 juntament amb Marisa Herráiz, «Eloy una vida revolucionaria» 2009 i «Essencia de revolució» 2010, juntament amb David Rodríguez. Durant els 16 anys de docència ha exercit de Coordinador de Projectes Audiovisuals paral·lels a la formació reglada amb col·laboracions amb ONG com a «Músics per la Salut». Tècnic de so directe en diversos curtmetratges i locutor de ràdio durant 10 anys al programa Cuba va a radioklara, programa vinculat a l'Associació d'Amistat amb Cuba José Martí de València.

Jurat EDAV

Almudena Verdes

DEA a Comunicació i llicenciada en Ciències de la Informació per la Universitat Cardenal Herrera CEU. Màster en Cinematografia per la London Film School on es gradua l'any 2001.

A València treballa a prop de 100 projectes cinematogràfics de llargmetratge, Video clips, documentals, sèries de ficció, publicitats i pel·lícules per a televisió.

L'any 2005 crea l'empresa productora Kaplan&Kaplan amb què dirigeix i escriu el curtmetratges i documentals. Destaquem TRACTE i el documental AMPARIT PORT I ELS FORATS DE GUSÀ.

L'any 2011 funda Silence Comunicación majoritàriament destinada a treballs publicitaris i de creació visual. Actualment treballa com a directora i guionista. A més, desenvolupa la seva activitat investigadora i docent a la Universitat Oberta de Catalunya.

Pau Martínez

Director, realitzador i guionista.

Ha signat tota mena de treballs audiovisuals, com a realitzador, director o guionista: curts, llargs, documentals, tv-movies o videoclips.

Com a guionista ha participat en l'escriptura i el desenvolupament de curtmetratges, llargmetratges per a cinema, documentals o sèries de TV.

Ha desenvolupat la major part de la seva carrera com a director, on destaquen els films Bala perduda (2003) o El Kaserón (2008), pel·lícules amb què va obtenir el premi al millor director a la Mostra de València en les seves edicions de 2003 i 2008, així com la tvmovie Omar Martínez (2006), que va obtenir una desena de premis a diferents festivals.

Ha treballat com a realitzador en diversos programes de televisió com Aquesta és la meva història, per a TVE i Campus Universitari, Territoris de la ficció o Històries del cinema, per a RTVV.

Ha dirigit programes com Gormandia o Tip&Cia, per a RTVV.

Ha participat al guió i la direcció de documentals com Polar: Home o L'embaixador Vich.

Va dirigir diversos capítols de la sitcom Singles, per a RTVV i va codirigir la segona temporada de la sèrie Unió musical Da Capo per a RTVV.

Des del 2010 fins al final del 2013 va formar part de l'equip de directors de la sèrie L'alqueria blanca, per a RTVV.

Va dirigir el llargmetratge Reset (2013), que es va estrenar el 2014 i que va suposar la culminació del taller de cinema Vivir rodando. El film es va estrenar en línia el 2014 al festival de cinema Atlàntida, obtenint el premi del públic, organitzat per la plataforma Filmen, on encara es pot veure. S'ha pogut veure també a FantBilbao i Cine Joven.

Durant el gener del 2014 i el gener del 2017 va ser president de l'associació de guionistes valencians, EDAV.

El seu darrer treball cinematogràfic com a guionista i director ha estat el llargmetratge Innocent (2016), premi al millor actor protagonista per a Jaime Linares al Festival de cinema d'Alacant 2017 i premi al millor actor de repartiment per a Álvaro Baguena als Premis de l'Audiovisual Valencià 2018.

Durant el 2017 i principis del 2018 ha dirigit la sèrie documental Ciutats desaparegudes i ha guionitzat i dirigit dos capítols de la sèrie documental Civil 80, ambdues produïdes per The fly Hunter per a la TV valenciana Àpunt media.

El 2018 ha dirigit la primera temporada de la primera sèrie de ficció d'Àpunt media: La Vall, produïda per Mediterrani Mitjana.

Actualment està dirigint la segona temporada de la sèrie documental Ciutats desaparegudes, produïda per The Fly Hunter per a À punt Mèdia.

Joana Ortueta

Joana Ortueta és llicenciada en Comunicació Audiovisual, amb màster de guió cinematogràfic i de TV. Productora accidental amb Nakamura Films, adora el seu ofici de guionista. Es mou com a peix a l'aigua en sèries televisives (Servir i Protegir, Bon dia, bonica, L'Alqueria blanca…) encara que també ha fet les seves incursions al documental amb Les dues ribes i El home que va embotellar el sol», la segona part del qual s?està cuinant actualment.