DEL 7 AL 16 DE JUNY MIRA L'HUMANS FEST ONLINE! 

El Festival Internacional de Cinema i Drets Humans de València, Humans Fest, ha posat en marxa Humans Media (www.humansmedia.org), una plataforma pròpia de cinema sota demanda que permet ampliar l'abast del festival, fent-ho accessible via online per a les persones que no hi poden assistir i per a tot Espanya.

Humans Media comprèn 20 pel·lícules: una selecció de les pel·lícules participants a la Secció Oficial de la XV edició d'Humans Fest -cinc llargmetratges i deu curtmetratges-; com també dos documentals més projectats fora de competició com Sense Oxigen (Ramzi Maqdisi, Palestina, 2020) i els guanyadors de la passada edició com la pel·lícula mexicana Kenya (Gisela Delgadillo, Mèxic, 2022). Tot aquest contingut està disponible fins al 16 de juny amb una subscripció única de 5 euros.

De la secció oficial podreu veure La Guàrdia Blanca (Julie Elien, Mèxic, 2023), un documental imprescindible que aborda el saqueig miner i altres megaprojectes que desplacen pagès, premiat al Canadà i que s'ha estrenat per primera vegada a Espanya a l'Humans Fest.

També Between the Rains, (Andrew H. Brown i Moses Thuranira, Kenya, 2023), un coming of age en una comunitat de Kenya afectada per la sequera, premiat a Tribeca Film Festival, a Calgary International Film Festival ia Hot Springs.

Respira, mare (Meri Collazos Solá, Espanya, 2024), que narra la història de la Meri i la seva filla Nina, que pateix un dèficit genètic Alfa1, una raresa genètica que la desprotegeix de qualsevol aire contaminant, per la qual cosa inicia una lluita per l'aire net a Espanya i Europa.

També la pel·lícula valenciana Llavors, (La Collita Comunicació, Perifèries, 2024), així com curts valencians premiats com 13, de Màriam Zelaya, per a majors de 16 anys, o El silenci del cant, de l'alacantí Alan Luna.

Per la seva banda, de manera oberta, gratuïta i sense data de caducitat, Humans Media acull diferents treballs audiovisuals que el festival i la Fundació per la Justícia han generat al llarg de les seves edicions. Aquest és el cas dels curtmetratges que han resultat del taller participatiu amb activistes o al Centre Penitenciari Picassent.