The act of killing del director nord-americà Joshua Oppenheimer se situa a Indonèsia el 1965 quan el govern porta a terme l'extermini dels seus oponents comunistes. Oppenheimer fa una recreació d'algunes massacres. En aquesta purga anticomunista més de 500.000 persones van perdre la vida. Les forces armades estaven recolzades pels Estats Units i conduïdes pel general Suharto, que després governaria Indonèsia durant dècades. La pel·lícula va ser codirigida per Christine Sin i per un codirector indonesi que roman anònim per por de les represàlies, igual que l'equip de filmació indonesi.

The_Act_of_Killing-923180654-large

Oppenheimer va passar més de vuit anys entrevistant els líders dels esquadrons de la mort indonesis, ia The Act of Killing. La pel·lícula se centra a la figura d'Anwar Congo. Els productors executius són Werner Herzog i Errol Morris.

Les escenes es produeixen en l'estil dels seus gèneres cinematogràfics preferits: el de gàngsters, el western i el musical. Oppenheimer ha anomenat el resultat «, un documental de la imaginació». Va guanyar el Premi del Cinema Europeu 2013 al millor documental, el Premi de l'Àsia Pacific Screen Award i ha estat nominada als Óscar el 2014. També ha estat guanyador del millor documental als premis BAFTA 2014. Documenta Madrid.