Convidades especials

XV edició

Mohammad Sleiman Labat.

Coneix més sobre Mohamed
Mohamed Sleiman Labat és un artista multidisciplinari, cineasta, escriptor i traductor sahrauí. Nascut i criat als camps de refugiats sahrauís del sud-oest d'Algèria. És el fundador i actual director de Motif Art Studio; un petit espai d'art construït íntegrament amb materials rebutjats després de les destructives inundacions que van assotar els camps de refugiats de Tinduf el 2015. 

Analitza els problemes polítics, socials i ambientals que afecten la comunitat. El seu art es basa en la vida passada i present del poble sahrauí. Ha estat explorant aquests temes interconnectats a través de diferents pràctiques artístiques que inclouen pel·lícules, escriptura i art comunitari. Mohammad ha exposat internacionalment i ha rebut múltiples premis, beques i residències. 

Ramzi Maqdisi.

Coneix més sobre Ramzi

Nascut a Jerusalem (Palestina), Ramzi Maqdisi va estudiar Arts Escèniques i Direcció Cinematogràfica al Centre d'Estudis Cinematogràfics de Catalunya (CECC). Treballa com a director tant en documentals com en ficció i com a actor en teatre i cinema.

Entre els documentals que ha realitzat hi ha Darrere el mur, Sota el cel, Naked Dreams i Sense Oxigen. Entre els seus projectes de ficció hi ha Mirall, Year of Losses, La platja vermella i La pedra de Salomó.

Com a actor de cinema ha treballat en les pel·lícules següents: The Attack de Ziad Doueri, Omar de Hany Abu Assad, Writing on Snow de Raixid Masharawi, Ghost Hunting de Raed Andoni, Jeu de l'Homme d'Aurélien Lambert, La pedra de Salomó de Ramzi Maqdisi, The Last Journeyde Juan Meseguer, Another Point of View de Bilal Alkateeb, Pour la Cause de Hassan Benjelloun, el traductor de Rana Kazkaz.

La seva carrera professional com a actor de teatre va iniciar al Teatre Nacional Palestí (PNT 2000-2005). Entre les seves obres amb el PNT s'hi inclouen Searching for HandalahJidariyya de Mahmoud Darwish i Martin Luther King.

Ramzi ha treballat internacionalment amb teatres com l'Ivo Theatre (Londres), The Nordic Black Theatre (Oslo) i La Invenció Teatre (Barcelona). Ha dirigit obres a Jerusalem (Sleeping Beauty Insomnia, amb Quds Art i PNT) ia Barcelona (Maduresa, amb Quds Art), i el seu treball com a dramaturg s'ha posat en escena al Northern Stage (Here is the News from Over There) ia Ensemble 52 (Aviatrix).

 

Mohammed Shat.

Coneix més sobre Mohammed
Mohammed Shat és un dedicat productor cinematogràfic i director de comunicació del Festival de Cinema de Drets Humans Red Carpet. Ha treballat durant els darrers cinc anys per organitzar i recaptar fons per a aquest festival amb seu a Gaza i donar suport a la seva missió de destacar els drets humans a través de la lent del cinema. Treballant amb talentosos cineastes de Gaza, ha desenvolupat nombrosos projectes destinats a reduir les bretxes culturals entre els palestins i les audiències d'Europa i els Estats Units. Aquestes iniciatives no només pretenen mostrar les narratives palestines sinó també capacitar els joves perquè utilitzin el cinema com una poderosa eina de promoció dins de les seves comunitats. S'esforça per oferir una plataforma on els joves cineastes puguin expressar les seues històries i impulsar un canvi social significatiu.

Asria Mohamed Taleb.

Coneix més sobre Asria
Periodista radiofònica i activista sahrauí que lluita pels drets humans. Va estudiar Periodisme i Comunicació a la Universitat Alarbi ben Mheidy d'Algèria. Durant anys ha treballat a la Ràdio i Televisió Nacional Saharaui com a presentadora i proudtcora de programes de ràdio. Actualment, treballa com a dialogadora a Metges Sense Fronteres. 

 

Lucía Lobato Sobradillo

Coneix més sobre Lucía
Nascuda a Laguna de Duero, Valladolid, es va graduar en Comunicació Audiovisual a la seva ciutat i es va especialitzar en Direcció de Fotografia a l'ECAM. Actualment es dedica a la direcció de fotografia en curtmetratges com Sagrament d'Ismael Sepúlveda i Ariane Hoyos, Les dents llargues de Lucía Zamora o Bum Bum de Karu Borge. També treballa en rodatges, especialitzada en l'equip de càmera com a foquista i auxiliar de càmera. Una altra de les seves passions és la direcció, comptant així amb dos curtmetratges Potser Matí (2021) i Trigues Tistres (2023). Compta amb participacions actorals als llargmetratges Buscant la pel·lícula: Estiu 2020 i Gallo Rojo (2024) d'Enrique García-Vázquez. Cofundadora de la productora val·lisoletana Moraleja Films juntament amb les seves companyes Sofia Corral, Karu Borge i Enrique García-Vázquez.

 

 

Enrique García Vázquez.

Coneix més sobre Enric
Director, guionista i productor. Amb només 23 anys presenta el seu primer llargmetratge Buscant la Pel·lícula (estiu 2010).  Defensa fer cinema de la seva pròpia terra i des de la perspectiva de la seva generació, ja que posa el focus en allò que els joves pensen. Caracteritza el cinema com un art d'equip, per això va crear a Valladolid la seva pròpia productora Moraleja Films. 

Antonio Vercher.

Coneix més sobre l'Antonio
Des del 2006 és el Fiscal de Sala del Tribunal Suprem i Coordinador de Medi Ambient i Urbanisme. Ha escrit set llibres incloent la seva darrera obra Delinqüència ambiental i empreses, que mostra la relació integral que hi ha entre una empresa i el medi ambiental. 

Compromés amb la defensa del medi ambient des del 2006, la seva tasca ha estat clau per crear una xarxa de fiscals ambientals repartits per totes les comunitats autònomes. Aquesta xarxa ha estat clau per a la persecució de delictes ecològics des de fa 20 anys.

 Magda Badera. 

Coneix més sobre Magda
Periodista i escriptora. És cofundadora i actual directora de La Marea. Llicenciada en Periodisme per la UAB (Universitat Autònoma de Barcelona). Ha treballat a La Vanguardia i Públic, i ha estat col·laboradora en diversos mitjans com TV3, Catalunya Ràdio, El Periódico i La Sexta. 

Editora de Climàtica, la primera revista dedicada a l'escalfament global, reconeguda el 2020 amb una menció especial per part de l'Institut de Drets Humans de Catalunya. A més, ha obtingut altres guardons com el premi Premsa Dona (2017) i el premi Bones Pràctiques en Comunicació no sexista per part de l'Associació de Dones Periodistes de Catalunya (2019).

 Meri Collazos. 

Coneix més sobre Meri

Directora, guionista i muntadora. Llicenciada en Comunicació Audiovisual. Amb més de 20 anys d'experiència al món de l'audiovisual com a realitzadora, muntadora i guionista. Va ser becària a Fulbright als EUA on va fer un Màster en Intercultural Communication and Media. Allà va descobrir el Digital Storytelling i l'educació als mitjans. El seu primer treball com a directora RESPIRA MAMÀ es va estrenar a DocsBarcelona 2024.