2021 – Secció Oficial Llargmetratges

Secció Oficial Llargmetratges 2021
📍 LA FILMOTECA
🕒 18h.

XICUAROTS

2019 / Mèxic / Gael García Bernal

🗓 DIVENDRES 12.02.2021

Poster - Chicuarotes

Chicuarotes tracta sobre 'el Cagalera' i 'el Moloteco', dos nois que busquen desesperadament sortir de la situació i del seu poble natal. La travessia inicia quan un amic els parla de la possibilitat de comprar una plaça al sindicat d'electricistes, per a això ideen diferents maneres d'ajuntar els diners i poder-se anar juntament amb Sugehili, la núvia del Cagalera. Això els porta per una aventura juvenil que desemboca a un tornado del món criminal.

TRES ESTIU

2020 / Brasil / Sandra Kogut

🗓 DISSABTE 13.02.2021

Poster - Tres Veranos

Cada desembre, entre Nadal i Cap d'Any, l'Edgar i la Marta organitzen una celebració familiar a la seva luxosa casa d'estiu al costat de la platja. El 2015 tot sembla estar bé, malgrat algunes trucades telefòniques tenses. El 2016 la festa anual es cancel·la de sobte. El 2017, les seves vides estan de cap per avall. Què passa amb aquelles persones invisibles que viuen a l'òrbita dels rics i poderosos quan aquestes vides col·lapsen? A través de la mirada d'una empleada i un pare vell oblidat, tots dos víctimes del malson neoliberal, veiem un retrat del Brasil contemporani just abans de la tragèdia del 2018. Els senyals hi eren tots, però no sabíem com llegir-los.

EL OCELL PINTAT

2019 / República Txeca / Václav Marhoul

🗓 DIUMENGE 14.02.2021

Poster - El pájaro pintado

Basada en la novel·la de Jerzy Kosinski L'ocell pintat és una evocació meticulosa de la salvatge i primitiva Europa de l'Est, a finals de la segona guerra mundial.
La pel·lícula segueix el viatge d'un nen durant la segona guerra mundial, el qual va ser deixat en adopció a la seva tia, ja que els seus pares estaven sent perseguits. L'anciana mor al cap de poc temps i el nen es queda sol, passejant pel camp, des del poble fins a la granja. Mentre lluita per sobreviure, el nen pateix una violència brutal, imposada pels campesions ignorants i supersticiosos, A més és testimoni de la violència aterridora dels soldats despietats russos i alemanys. 
Quan s'acaba la guerra, el nen ha canviat per sempre.

QUO VADIS, AIDA?

2020 / Bòsnia i Hercegovina / Jasmila Zbanic

🗓 DIMARTS 16.02.2021

Poster - Quo Vadis, Aida?

Bòsnia, juliol de 1995. Aida treballa de traductora per a l'ONU a la petita ciutat de Srebrenica. Quan l'exèrcit serbi ocupa el poble, la seva família és entre els milers de persones que busquen refugi als camps de l'ONU. Com participa a les negociacions, Aida té accés a informació important. Què passarà a la família i la gent? Seran rescatats o moriran? Què hauria de fer ella?

NOTTURN

2020 / Itàlia / Gianfranco Rosi

🗓 DIMECRES 17.02.2021

Poster - Notturno

Gravat durant tres anys a l'Orient Mitjà, en territori de l'Iraq, el Kurdistan, Síria i el Líban, «Notturn» mostra com és la vida quotidiana del qui viu entre guerres civils, dictadures brutals, invasions estrangeres i interferències, fins a l'apocalipsi homicida desfermat pel Estat Islàmic.

VIUS

2020 / Alemanya / Ai Weiwei

🗓 DIJOUS 18.02.2021

Poster - Vivos

Des d'un atac contra estudiants del Col·legi de Mestres Rurals d'Ayotzinapa el 2014 que va causar sis morts i la desaparició forçada de 43, les famílies dels estudiants han estat vivint als llimbs amb les seves preguntes sense resposta; la seva lluita encarna el cost psicològic i emocional de la violència endèmica de la societat mexicana.

L'ÚLTIMA PRIMAVERA

2020 / Espanya / Isabel Lamberti

🗓 DIVENDRES 19.02.2021

Poster - La Última Primavera

La família Gabarre-Mendoza celebra l?aniversari del seu nét quan una inspecció policial interromp el festeig. A la Cañada Real, un barri de barraques als afores de Madrid, sorgeixen tensions entre les autoritats i els veïns, ja que els terrenys han estat venuts i les famílies són obligades a abandonar les cases que ells mateixos han construït. Mentrestant, la mare, Agustina, passa de ser una dona molt alegre a viure turmentada per la por; el pare, David, un ferrovell molt treballador, intenta trobar una solució, però la burocràcia del sistema els falla. Mentrestant, els membres més joves de la família -David fill, la nora i mare adolescent Maria i el jove Alexandre- lluiten a la seva manera amb les seves vides a la corda fluixa.